Vilka är vi?

Vi är ett gäng på ca: 5-10 glada amatörer som åker runt ganska mycket på olika put&take vatten företrädesvis i södra sverige. Vi tycker att det fiskecamperna är alldeles för dåliga på att uppdatera sina hemsidor om dom har någon, om dom har någon som dom uppdaterar så är det väldigt ofta hemsidan fungerar som en reklamplats med väldigt lite relevant information om fisket. Med denna bakgrunden vill vi på detta sättet försöka att förmedla våra erfarenheter av dom olika fiskecamperna som vi efterhand provar på.

Väl mött fiskevänner

måndag 14 juni 2010

Sunnedamm's sportfiske

Jaha då är det dags att skriva lite om Sunnedamm's sportfiske. Var ligger då detta? jo det ligger borta vid Knäred i Halland. Campen består av en stor damm och en konstgjord strömsträcka på ca 350 meter med ett varierande djup vilket gör fisket mer varierat. Den stora dammen är ca: 1,5 hektar. För den som vill så finns det även en sträcka i Vänneån som går precis längs med campen, denna sträcka håller en del öring som är svårflörtad men vid kläckning så finns det alla förutsättningar för ett lyckat torrflugefiske. Vad det gäller den konstgjorda sträcka så håller den mycket fisk det råder det ingen tvekan om. Fisken är av mycket varierande storlek från ca: 0,8kg-6kg, detta gör fisket både spännande och varierande detta bidrar också till att man får ett brett utbud på fungerande flugor. Det som jag uppfattar som en nackdel är att flödet inte är så pass stort att man ska uppfatta stora delar av strömmen som en ström utan mer som en kanal med lugnt vattenflöde. Detta kan dock bero på strömmen är så pass nygjord så att man riskerar att dra med för stora jordmassor med strömmen om man ökar inflödet. Vattnet är tyvärr ganska så grumligt det har det varit alla tre gångerna jag varit där, detta gäller både i strömmen och i dammen. Jag ska tillägga att det grumliga vattnet inte sätter någon dålig smak på fisken (kan vara bra att veta för den hungriga).

Vad det gäller fisket i dammen så håller även dammen väldigt mycket fisk och även där av varierande storlek. Fisken är av genomgående hög kvalitet vad det gäller konditionen. Fenorna varierar ganska mycket men är ändå godkänd tycker jag. Det man kan se på ganska av på fisken är att mycket fisken har varit krokad och ovan ytan innan, detta kan bero på det höga kilopriset om man vill ta upp någon fisk (90 kr/kg) utan någon max.vikt på fisken detta pris gäller alltså även om fisken väger 6kg, det blir dyrt med 540 spänn för bågen plus fiskeavgiften. Visst man kan välja andra alternativ det finns 3 styck prismodeller att fiske efter vilket i och för sig är bra men det är tyvärr lite dyrt, detta kan också bero på alla investeringar som har gjorts i campen.

Övernattningsstugorna är helt ok, ingen kanonstandard men helt klart godkända med alla faciliteter som man kan kräva för den kostnaden. Det finns ett riktigt stort minus med hela anläggningen och det är att man fullkomligt glömt bort förvaringsmöjligheter för upptagen fisk, det måst finnas om tanken är att man ska övernatta där. Det finns faktiskt ett minus till men det kan ha varit en engångsföreteelse men vid inloppet på strömmen kom det några hemska odörer från vattnet. Dessa odörer var inte där hela tiden men kom då och då och det luktade riktigt illa bitvis.

Naturen och omgivningarna är annars helt ok. Så totalt får Sunnedamm's sportfiske i betyg en 6.

En ok anläggning so kan bli riktigt bra.

Vi kommer att ge det fler chanser.

Skitfiske på er

Staffan

Inga kommentarer: