Vilka är vi?

Vi är ett gäng på ca: 5-10 glada amatörer som åker runt ganska mycket på olika put&take vatten företrädesvis i södra sverige. Vi tycker att det fiskecamperna är alldeles för dåliga på att uppdatera sina hemsidor om dom har någon, om dom har någon som dom uppdaterar så är det väldigt ofta hemsidan fungerar som en reklamplats med väldigt lite relevant information om fisket. Med denna bakgrunden vill vi på detta sättet försöka att förmedla våra erfarenheter av dom olika fiskecamperna som vi efterhand provar på.

Väl mött fiskevänner

fredag 15 maj 2009

Skoogsgården 090510

Bedömning Av skoogsgården 090510

Den 10 maj var vi och provade på fisket på "Skoogsgården". Denna otroligt fina och välskötta camp ligger utanför Killeberg som är ett samhälle utanför Osby. Fiskecampen består av 2 dammar en stor på ca:2 hektar och en väldigt liten på ca:0,2 hektar som dock inte innehåller någon fisk. En betygsättning kommer nedan, men jag ber er uppmärksamma det som står under övrigt. Vi vill också understryka att det inte ska falla någon skugga över Skoogsgårdens ägare i detta fallet.

Antal fiskare 9

Antal fångade fiskar10

Antal fisk/fiskare 1

Maxvikt 7

Minsta. 2

Medelvikt 4,33

Utseende påfisken, fenorm.m. Betyg: 0,33

Naturupplevelse Betyg: 6,67

Logi : 8,67

Bemötande påfiskeplatsen Betyg: 9,67

Rens ochförvaring Betyg: 10

Matplats Betyg: 10

Grillplats Betyg: 9

Toalett Betyg: 9,67

Prisvärt Betyg: 2,33

Sporfiske index Betyg: 7,21


Övriga kommentarer:
Som det går att uläsa av betygen så är all på denna anläggning kanon allt från bemötande av värden till rensmöjligheter,logi,toalett, ja det är bara att titta på betygen. Allt detta gjorde att detta fiske fick ett index på hela 7,21. Tänk då vad det hade blivit om fisken som fanns i dammen hade varit värd att fiska på. Råvaran var rena katasrofen vi gjorde en grov uppskattning på att ca: 80% av fisken som fanns i dammen var allvarligt skadad och/eller angripen av svampangrepp. Vi så även många fiskar som såg friska ut men betedde sig mycket sjukt, fiskarna verkade fullkomligt apatiska för både flugor och människor och visade upp ett högst onormalt beteende. Troligtvis har fisken varit sjuk/skadad vid leveransen. Vi lyckades att konfrontera fiskodlaren som var Blekinge fiskodling i Belganet(med fiskecampen's stora hjälp).Tyvärr så uppträdde deras representant högst arrogant med en mycket tvivelaktig attityd både mot sin kund och mot oss slutkunder. Blekinge fiskodling hävdade med bestämdhet att dessa skador på fisken är helt normalt för denna storlek på fisken. Detta är rent skitsnack och inget annat, det ska tilläggas att vi har fiskat en del i detta gänget och det är första gången vi har stött på fisk i så dåligt skick att den till och med självdör i vattnet under tiden vi fiskar där. Tyvärr så verkar det inte som om Blekinge fiskodling tycker att detta är en anmärkningsvärd händelse. Vi hoppas innerligt att "Skoogsgården" kan fortsätta sin verksamhet efter denna händelse, och att inte någon sjukdom har spridit sig i vattnet. Vi hoppas även att Blekinge fiskodling kompenserar "Skoogsgården" för sjuk fisk. Egentligen ska Blekinge fiskodling även kompensera för uteblivna inkomster eftersom vi blev 100%:igt kompenserade för detta. Vi fick full kompensation av "Skoogsgården" vilket dom ska ha all kredit för, mycket snyggt gjort.

Inga kommentarer: